Smart Solution Generator >>>>

Pudsey King Post Wall

Aarsleff Ground Engineering have recently completed on site in Pudsey, Leeds installing a King Post Wall for a new residential development.

The new development, titled Woodhall View, will consist of over 50 properties ranging from two to five bedrooms. Aarsleff were awarded the retaining wall contract by Alfa Site Services, who were working on behalf of Berkeley DeVeer.

Aarsleff began works at the end of June, boring the 22no. holes for the king posts to be grouted in. The prestressed precast concrete panels were then slotted into position to create a 52 Lin/m wall, with the finished wall having a retained height of up to 2.5m. Operations and installation of the wall ran smoothly, with the project being completed to the two week programme.

Read more…

Download Case Study

,